Bij Globescope zijn we echte ‘bouwers’, in korte tijd kunnen we samen nieuwe ideeën tot leven wekken. AI Specialist Freddy Snijder bouwt hard mee aan een stevige AI-fundering. “Met mijn ervaring in software engineering heb ik een pioniersfunctie in het opbouwen van onze schaalbare AI-infrastructuur. Ik wil bijdragen aan een goede basis van GlobeScope op het gebied van technische systemen, infrastructuur én kennis en kunde binnen ons team.”

Wat is je achtergrond?

“Ik heb een master’s degree in elektrotechniek bij de TU Delft en een achtergrond in machine learning met neurale netwerken en software engineering. De laatste tijd heb ik me verder gespecialiseerd op het gebied van deep learning en grote taalmodellen voor Natural Language Processing (NLP)-toepassingen. Ik heb altijd gewerkt in R&D en situaties waar nieuwe applicaties en diensten vanaf de grond opgebouwd moesten worden.”

Wat is jouw rol als Adviseur AI bij GlobeScope?

“In eerste instantie ben ik benaderd om GlobeScope een paar uur per week te adviseren over de ontwikkeling van AI-gebaseerde systemen. Ik kreeg de ruimte om me te ontwikkelen en heb inmiddels een leidende rol in de ontwikkeling van de benodigde AI voor onze applicaties en diensten. Verder houd ik me actief bezig met het begeleiden van ons jonge - maar zeer talentvolle - team op het gebied van data science, NLP en softwareontwikkeling.”


Hoe creëert AI volgens jou waarde voor onze klanten?

“In onze samenleving communiceren we dagelijks met behulp van taal, maar we delen ook informatie en kennis met behulp van taal. We doen dit op zo’n grote schaal dat het vaak ondoenlijk wordt om als mens alles te lezen, begrijpen, onthouden en te verwerken. Daarom kan AI, specifiek op het gebied van NLP, gigantisch veel waarde creëren voor bedrijven, overheden en andere organisaties. Met dit in gedachte wil ik er graag samen met team GlobeScope voor zorgen dat we producten en diensten ontwikkelen, op basis van AI, die niet alleen veel kosten kunnen besparen, maar ook nieuwe waarde kunnen creëren voor al deze bedrijven en organisaties.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik ben een culinair persoon, ik hou er niet alleen van om lekker uit eten te gaan, maar ook lekker zelf te kokkerellen. Verder uit ik mijn creativiteit door middel van fotografie. In een bruisende stad als New York kan ik bijvoorbeeld uren rondlopen om het leven in zo’n stad op een unieke manier vast te leggen.”

Benieuwd naar onze oplossingen of interesse in werken bij GlobeScope? Laat het ons weten via het contactformulier.