Op 19 en 20 december 2019 vond aan boord van de SS Rotterdam de GlobeScope AI tweedaagse plaats. Prachtige locatie, prachtige resultaten.

In de vroege ochtend van 19 december, uitgerekend op het moment dat onze Delftse en Tilburgse studenten richting Rotterdam Zuid snellen, vallen zowel NS als Rotterdamse metro stil. Het wordt kunst en vliegwerk maar het lukt: een half uurtje later dan gepland wordt er koffie met lekkers geserveerd op het Sun Deck. Directeur Patrick Laenen trapt af en heet de gehele GlobeScope crew 'welcome on board'.

Een uur later hangt de glazen wand vol geeltjes. Klantwensen, eigen ideeën en suggesties, dromen, spontane ingevingen; het zijn er tientallen. Na ordening en prioritering door Erik, Patrick en Arie kan het development team aan de slag. We laten de ronde tafel in zaal Rotterdam aan Frank, Ben, Jeroen, Erik, Freddy en de wirwar aan oplaadsnoeren. Patrick, Daniëlle en ik verhuizen naar een luxe lounge om aan de slag te gaan met al het andere dat moet gebeuren.

Aan het eind van de middag eten we bij een Thais restaurant op Katendrecht waarna er ook 's avonds nog een blok gebuffeld wordt. Na afloop een biertje en allemaal moe maar voldaan je hut in.

Dag twee start met kleine oogjes maar verloopt daarna vergelijkbaar. Hard werken en tussendoor genieten van de ambiance van de prachtige oceaanstomer. Einde middag bekijken we tevreden de oogst. Zowel de Smart Privacy Analyzer als de Smart Document Analyer zijn aanzienlijk gegroeid. De user interface is weer een stukje vriendelijker en door training schieten de 'hitrates' omhoog.

Al met al twee zeer productieve en gezellige dagen.

Trots dat ik tot dit mooie team behoor!

Arie Smitskamp