Dennis Luijkenaar (26) is sinds 1 november toegevoegd aan het team van developers. Na zijn studie heeft hij veel tijd gestoken in zijn sportieve ontwikkeling als inline skater. “Nu is het tijd voor meer inhoud.”

Waar komt je interesse voor programmeren vandaan?
“Ik heb computers altijd al fascinerend gevonden. Maar met het gamen werd ik nieuwsgierig naar de achterkant van zo’n spel. En hoe ik met een programma een karakter bijvoorbeeld een half uur lang automatisch een bepaalde taak kon laten uitoefenen om een level hoger te komen. Zo ben ik op eigen initiatief en letterlijk spelenderwijs begonnen met programma’s schrijven en computertalen leren.”

Waar heb je die kennis en ervaring opgedaan?
“In het begin heb ik veel zelf uitgezocht en uitgeprobeerd. Omdat ik me hierin verder wilde ontwikkelen, ben ik een opleiding gaan volgen: software development. Tijdens de opleiding heb ik stage gelopen bij een ontwikkelbedrijf waar ik veel met rauwe code heb gewerkt. Ik vind het interessant dat binnen GlobeScope vooral met frameworks wordt gewerkt.”

Tot slot, wat doe je graag in je vrije tijd?
“Ik ben fanatiek inline skater, op internationaal niveau. Mijn vaste trainingsplek is de West Blaak in Rotterdam, maar eigenlijk sport ik overal. De inline skate community is relatief klein en heel hecht. Zo is het echt niet vreemd dat iemand uit Berlijn voorstelt om dit weekend in München te gaan skaten. Dan sta je de hele dag op de baan en ’s avonds kun je altijd bij iemand logeren. Ik vind het een super sport; ik ben hierdoor veel buiten en zie veel verschillende mensen en steden in binnen- en buitenland.”

Ook werken bij GlobeScope? Neem contact met ons op!