We kijken bij GlobeScope continu naar manieren om de productkwaliteit te verbeteren. Daarom zetten we extra expertise en capaciteit in om onze software te testen. Natuurlijk doen onze developers dat zelf, maar we merken dat het ook van grote waarde is om mensen van buitenaf te betrekken. Daarom werken we sinds kort samen met Specialisterren, een IT-bedrijf dat getalenteerde mensen met een vorm van autisme een vaste baan biedt. Zo verbeteren we onze software én geven we invulling aan ons gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid.
De inzet van Specialisterren is primair gericht op het testen van nieuwe functionaliteiten. Zo zijn ze momenteel betrokken bij de nieuwe releases van de SPA en VIA. Elk overgebleven uurtje steken ze in regressietesten, oftewel testen of bestaande functionaliteiten na software-updates nog steeds werken.
Specialisterren
Anne Nuninga, communicatiemedewerker bij Specialisterren, legt uit hoe ze te werk gaan. “Bijna 2% van de mensen heeft een vorm van autisme. Het gaat vaak om getalenteerde mensen die veel te bieden hebben. Maar door hun autisme hebben ze moeite om een baan te vinden en vast te houden. Bij Specialisterren kijken we per persoon hoe zijn of haar talent het best ingezet kan worden en wat er nodig is om een prettige werkomgeving te creëren. Denk aan werken op afstand en een duidelijk afgebakend takenpakket.”
Afhankelijk van de (test)vraag van de klant, wordt een team op maat samengesteld. Diensten variëren van standaard en geautomatiseerd testen tot robotic process automation (RPA) en business intellegence (BI). “We zijn een commercieel bedrijf dat echte specialisten levert”, benadrukt Anne, “dus geen liefdadigheidsinstelling!”
Social return
Inmiddels telt Specialisterren ruim 70 medewerkers, waaronder 55 mensen met een vorm van autisme. De stip op de horizon: 1.000 mensen met autisme aan het werk krijgen. Anne: “Door mensen met een vorm van autisme werk te bieden, ontwikkelen ze meteen stabiliteit en structuur in hun leven. Bij Specialisterren zien we nu dat mensen die eerst hun draai niet konden vinden, intussen een normaal leven leiden met een vast inkomen, huis en gezin. Dat is natuurlijk fijn voor henzelf, maar ook voor de maatschappij. Uitkeringen komen te vervallen en de koopkracht gaat omhoog. Zo draagt Specialisterren een steentje bij aan de samenleving als geheel.”
Meer weten over onze slimme software? Vul het contactformulier in en vraag een demo of flyer aan.