Patrick Laenen (53) is oprichter en algemeen directeur van GlobeScope. In zijn functie krijgt hij vrijwel alles mee wat er in en om het bedrijf gebeurt. Voor nu is zijn plek ‘een beetje aan de voorkant van het midden’, precies waar hij wil en kan zijn. “Onze mensen inspireren en motiveren om hoogwaardige software te ontwikkelen, waarbij ze begrijpen wat die software doet en wat hun bijdrage is aan het oplossen van het probleem van de klant.”

Hoe is het allemaal begonnen?
“Het lijkt een eeuwigheid geleden dat ik bestuurlijke informatiekunde studeerde aan de Erasmus Universiteit. Die opleiding was bedoeld om de kloof tussen business en IT te overbruggen. En in dat vak ben ik sindsdien nog vol overtuiging werkzaam. Oorspronkelijk heb ik GlobeScope opgericht omdat ik merkte dat het probleem van informatie-, document- en datakwaliteit eraan zat te komen. Lange tijd was het hébben van veel (big) data essentieel. Momenteel is de inzet van data bij informatiegestuurd en datagedreven werken het centrale thema. Niet zozeer het bezit van méér data in grote datalakes, maar vooral de gerichte kwaliteit van informatie is hierbij van belang. Ongeacht of deze vervat is in data en documenten. Onze tools helpen bij het op orde brengen én houden van de informatiebasis als fundament voor een gezonde informatiehuishouding.”

Wat wil jij als algemeen directeur bijdragen aan GlobeScope?
“Als algemeen directeur ben je natuurlijk eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van GlobeScope. Dat voel ik ook zo. Of het nu gaat over de relatie met onze klanten, kwaliteit van de geleverde oplossingen of ontwikkelingen in de omgeving en de bijbehorende uitdagingen. Maar ook over het creëren van een omgeving waarin onze mensen kunnen presteren en excelleren. Tegelijk steun en leun ik op mijn business partner Erik de Jong die als technisch directeur de technische ontwikkeling van onze producten, de infrastructuur en het ontwikkel- en serviceteam onder zijn hoede heeft. Samen brengen we GlobeScope verder.”

Wat vind je leuk aan werken bij GlobeScope?
“GlobeScope groeit en bloeit. Soms gaat dat soepel, soms zijn er tegenslagen. Ook wij hebben indirect veel last gehad van corona. En toch hebben we het team steeds sterker weten te maken. We zullen ook in 2022 slimme dingen moeten doen en daar vooral van blijven genieten. En omdat wij veel voor nationale, regionale en lokale overheden werken, zit er vaak een maatschappelijke relevantie aan wat we doen en maken. Dat inspireert mij.”

Wat doe je als je niet aan het werk bent?
“Ik moet eerlijk zeggen dat GlobeScope, mijn IM-adviespraktijk en de opleidingen die ik geef aan de Erasmus Academy veel tijd in beslag nemen. Maar goed dat ik mijn werk zo leuk vind! De vrije tijd die overblijft vul ik met van alles en nog wat. Lezen, sporten, lekker eten met vrienden. En natuurlijk leuke dingen doen met de kids.”

Op de hoogte blijven van onze oplossingen? Vul het contactformulier in voor meer informatie.