Blog

Nieuws en ontwikkelingen

Marc Rotsaert (47) is sinds 1 maart aan boord bij GlobeScope als fulltime AI Developer. “Mijn focusgebied binnen GlobeScope wordt het verbeteren van onze AI-modellen en de toepassing ervan in onze applicaties. Problemen oplossen en nieuwe toepassingen vinden voor AI: daar word ik blij van.”

Welkom Marc, wat is jouw achtergrond?
“In eerste instantie ben ik opgeleid in de fysische geografie. Tijdens mijn loopbaan bij verschillende bedrijven en overheidsinstanties ging ik gaandeweg meer met IT doen. Dat vond ik zo interessant dat ik in 2022 een opleiding applied artificial intelligence besloot te starten. Via het leerwerktraject van Make IT Work maakte ik kennis met GlobeScope.”

Wat trok je aan bij GlobeScope?
“Ik vind het fijn dat ik bij GlobeScope direct in de praktijk kan toepassen wat ik leer. Als fanatiek hardloper en hardlooptrainer zit het in me om meteen aan de bak te gaan. Op mijn opleiding leer ik over AI-ontwikkeling en doe ik de nodige vaardigheden op, zoals programmeren met Python en alles wat met codeopslag te maken heeft. Hier bij GlobeScope kan ik daar meteen mee uit de voeten.”

Hoe ga je jouw vaardigheden inzetten bij GlobeScope?
“Momenteel concentreer ik me op de verdere verbetering van onze Smart Analyzers (SDA en SPA) en de verdere ontwikkeling van onze Smart Data Layers (SKK). Alleen al het doorgronden van de applicaties vind ik razend interessant. Ze bestaan uit zo veel meer dan enkel een AI-model, er komt van alles bij kijken. Nu ben ik nog vooral bezig met testen en bugs oplossen om de analyzers te optimaliseren. Maar veel belangrijker is natuurlijk dat ik de onderliggende AI-modellen verder ga ontwikkelen en nieuwe toepassingsmogelijkheden van onze AI-componenten bedenk. Die uitdagingen ga ik graag aan bij GlobeScope.”

Ook interesse in werken bij GlobeScope? Neem dan contact met ons op.

 
Cookie?

Wij gebruiken anonieme cookies om deze website te verbeteren (tracking cookie).
Staat u dit toe?