Dennis Luijkenaar (26) is sinds 1 november toegevoegd aan het team van developers. Na zijn studie heeft hij veel tijd gestoken in zijn sportieve ontwikkeling als inline skater. “Nu is het tijd voor meer inhoud.”

Deze zomer zijn meer dan 60.000 Friese adressen bezocht en de gegevens van 15.000 Friese bedrijven  geactualiseerd met de StreetSpotter en een speciaal Spotteam. Deze actuele gegevens hebben we vervolgens voor de Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) door onze VIA-software gehaald en verrijkt met een set met waarschijnlijke activiteiten. Zo weet de Friese omgevingsdienst op welke milieubelastende activiteiten ze toezicht moet gaan houden. “We hebben een flinke slag geslagen om de kwaliteit van onze data te verbeteren.”

GlobeScope werkt al langer samen met AbelTalent. Uit dit partnerschap is onlangs een nieuwe onderneming ontstaan: SIS8020. Patrick Laenen, directeur GlobeScope en mede-eigenaar van SIS8020 legt uit waarom dit bedrijf er moest komen. “Je kunt pas data-gedreven en informatie-gestuurd werken als de kwaliteit van data en informatie goed is. Het besef is er, maar klachten als ‘geen tijd’, ‘geen mensen’, ‘te duur’ en ‘duurt te lang’ blijven. Ons zusterbedrijf zal hierbij helpen: 80% door slimme systemen, 20% door slimme mensen.

GlobeScope heeft sinds kort een nieuw kantoor in het Groot Handelsgebouw. Huurden we eerst nog flexplekken in ‘Kleinhandel’, dé werkplek voor ZZP’ers en start ups, inmiddels hebben we onze eigen plek in dit markante gebouw midden in Rotterdam.

Johan van Arragon (67) werkt sinds 1 oktober bij GlobeScope als Geo-adviseur aan oplossingen op het gebied van de leefomgeving die vragen om gecombineerd inzicht in data, documenten en geo-informatie. "Interessant om vanuit een andere invalshoek en positie aan de leefomgeving te werken."

Iris Terpstra (31) versterkt sinds 1 oktober ons team als Geodata-analist. Graag stellen we u aan haar voor. ‘Ik ga werken aan oplossingen op het gebied van de leefomgeving die vragen om gecombineerd inzicht in data, documenten en geo-informatie. Het doet me goed dat ik via GlobeScope en mijn werk kan bijdragen aan de bescherming van de omgeving waarin we wonen, leven en werken.”

Deze week stemde de Eerste Kamer in met de Wet Open Overheid (Woo). De actieve openbaarmakingsplicht van deze wet maakt het nog belangrijker om te weten welke informatie in de digitale documentenbasis van een organisatie verborgen zit! Onze Smart Analyzers helpen publieke en private organisaties bij het verrijken, ontginnen en anonimiseren van hun documenten. Bereid u goed voor op de actieve openbaarmaking volgens de WOO. Wij helpen graag!

Sinds een jaar werkt GlobeScope nauw samen met Leafcloud, voor Nederland de eerste groene cloud provider. Hun GPU’s staan in technische ruimtes van appartementencomplexen, hotels en zwembaden in de Randstad. De rekenkracht die klanten van Leafcloud hier inzetten, levert warmte voor tapwater. Thatcher Peskens, co-founder van Leafcloud vertelt over zijn duurzame dienstverlening.

De Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) zet StreetSpotter in om namens haar opdrachtgevers de bedrijvenlijsten te controleren en zo het inrichtingenbestand te actualiseren. Na het spotten zal de VIA-tool dat bestand per bedrijf op basis van AI koppelen aan de te verwachten bedrijfsactiviteiten. Vier vragen aan Mariëlle Rodenburg, strategisch beleidsadviseur en projectleider bij de FUMO over haar ervaringen met StreetSpotter. “Het is prettig om te weten dat je met goede gegevens op weg gaat, letterlijk en figuurlijk.”

Jeroen Janssen (1999)

Software Developer sinds 2019
TU Delft Computer Science (bachelor)

Wat doe je bij GlobeScope?
“Ik programeer aan de verschillende tools, zowel de back- als front-end.”

Waarom werk je bij GlobeScope?
“Ik wil graag dat mijn bijbaan bijdraagt aan mijn studie of relevant is voor mijn CV. Daar voldoet het werken bij GlobeScope wel aan! Software maken en testen bij een start up is echt vet, want je leert ook in de breedte; niet alleen over programmeren, maar ook verantwoordelijkheid nemen, mét collega’s en vóór klanten werken. Ik ben door een studiegenoot getipt. Hij vertelde enthousiast over werken bij GlobeScope.”

In opdracht van omgevingsdienst FUMO en in haar verlengde enkele gemeenten starten we na een eerste verkenning met het spotten van 10.000 bedrijven in de provincie Friesland. Kors van der Wolf, die dit project begeleidt, verwondert zich over niet-bestaande adressen, dubbele panden en doodlopende paadjes. “Google Maps lijkt handig, maar in het veld zie je hoe het echt in elkaar zit.”