Samen met de gebruiker een van de uitdagingen van de invoering van de nieuwe Omgevingswet verkennen. Want dat de omzetting van inrichting naar milieubelastende activiteit geen sinecure is, hadden verschillende omgevingsdiensten al ondervonden. Remco Rinzema, informatiemanager Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB), werkte mee aan VIA 1.0. “Het geeft een bijzondere dynamiek om samen met ontwerpers en programmeurs aan een ICT-oplossing te werken die gericht is op jouw probleem en organisatie. Dat levert veel voordeel op.”

Afgelopen zomer, een normaal ook voor ons wat rustigere periode, hebben we met ons team de uitdaging opgepakt om een oplossing te vinden voor de transitie van inrichting naar milieubelastende activiteit. In de praktijk een pittige en vooral tijdrovende opgave. Samen met de omgevingsdiensten ODH, ODZOB, OMWB en ODBN ontwikkelden we de VIA: Van Inrichting naar milieubelastende Activiteit.

Vijf eerstejaarsstudenten tuigen als opdracht voor hun opleiding commerciële economie een actie op voor een goed doel. Met een fietstocht langs (kinder)ziekenhuizen halen ze geld op voor Franniez. Globescope is sponsor van dit vijftal.

Ik hoor het steeds meer en lees het steeds vaker. Na zaakgericht werken is nu informatiegestuurd dé term die nog betere prestaties van de organisatie belooft. Overigens op de voet gevolgd door data-gedreven, maar dat is zo’n bijzondere term dat ik die voor een ander moment bewaar.

Daniëlle van den Bergh is onze medewerker ‘nummer 1’. En uit de reacties van onze klanten kunnen we opmaken, dat Daniëlle ook bij hen op 1 staat. Als consultant staat ze altijd klaar om een vraag te beantwoorden of een nieuwe toepassing aan te dragen aan onze developers.

Voor veel van onze klanten is Frank al een bekend gezicht. Sinds oktober is hij sterk betrokken bij de ontwikkeling van onze Smart Analyzers. Eerst wat meer in een testrol zodat hij de producten goed leerde kennen maar al snel als verbindingsofficier tussen onze klanten en onze ontwikkelaars.

Hoe goed en gebruiksvriendelijk werken onze oplossingen? Toezichthouder Joost Brouws over zijn ervaring met StreetSpotter: “Snelheid is het grootste voordeel.”

Al sinds 2016 is de Omgevingsdienst Achterhoek bekend met StreetSpotter om de informatiekwaliteit van hun locatiebestand op te schonen. Toen de Corona-maatregelen de handhavers dwong thuis te zitten, heeft deze omgevingsdienst StreetSpotter weer ingezet.

Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) was al langer bezig om het beheer van de 31.000 inrichtingen voor hun gemeenten te automatiseren. OMWB greep de Corona-periode aan om StreetSpotter te testen.

We gebruiken bij GlobeScope Active Learning om onze modellen voor Artificiële Intelligentie (AI) beter te maken. Hoe gaat dat actief leren nu in zijn werk, waarom is de mens essentieel in dit proces en hoe zorgen we er met Active Learning voor dat de informatiekwaliteit van onze klanten verbetert? Erik de Jong, onze development manager geeft antwoord.

Het GlobeScope-team is sinds 1 april versterkt met communicatieadviseur Helene de Bruin. Zij verzorgt de mediaplanning en content voor verschillende kanalen.