Arie Smitskamp (58) draagt als adviseur bij aan de verdere ontwikkeling van GlobeScope. Hij is bovenal trots op het slimme en gretige team van developers. “Zij maken het mogelijk om onze innovatieve software te combineren tot efficiënte en effectieve oplossingen voor de klant.”

 Hoe ben je bij GlobeScope terechtgekomen?
“Ik studeerde bedrijfseconomie (bestuurlijke informatiekunde) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In die tijd leerde ik GlobeScope-oprichter Patrick Laenen kennen. Sinds dien is het contact altijd goed gebleven. Toen Patrick mij enkele jaren geleden vroeg om aan te schuiven, was de keuze snel gemaakt.”

Wat draag jij bij aan GlobeScope?
“Vanuit mijn achtergrond in project- en change management adviseer ik het managementteam op het gebied van product-, proces- en organisatieontwikkeling. Ik vind het mooi om sterke teams te bouwen, waarin men elkaar respecteert en naar elkaar luistert. Het woord ‘nee’ hoor je mij niet snel zeggen, ik ben betrokken totdat het doel bereikt is.”

 Waarom is werken bij GlobeScope zo leuk?
“Binnen het managementteam luisteren we goed naar elkaar en houden we elkaar scherp. Soms wassen we elkaar de oren en ook dat verloopt respectvol. Dat is voor mij een fijne manier van samenwerken.”

Wat doe je in je vrije tijd?
“Ik ben bestuurder bij Stichting De alternatieve munt (DAM) en ZZPRO, het netwerk van Rotterdamse zzp’ers. Net als onder werktijd, zijn teamwork en kameraadschap sleutelwoorden als het op mijn hobby’s aankomt. Alpien klimmen is mijn passie. Er samen voor gaan tussen de sneeuw, het ijs en de ijle lucht: dan ben ik helemaal in mijn element!”

Benieuwd naar de andere GlobeScopers? Maak kennis met de rest van het team.