De Smart Privacy Analyzer scant documenten op gevoelige informatie. Wat 'gevoelige informatie' is, verschilt per organisatie en regelt u zelf in. Daardoor kan de Smart Privacy Analyzer die gevoelige informatie markeren en/of verbergen. Door toepassing van kunstmatige intelligentie en machine learning maakt u uw privacy analyzer steeds slimmer, steeds beter.

Compliancy

De Smart Privacy Analyzer helpt u bij openbaarmaking van informatie ten behoeve van bijvoorbeeld WOB-verzoeken, het delen van informatie met uw omgeving en in uw voorbereiding op de aankomende Wet Open Overheid (WOO). 

Basisfuncties

Out-of-the-box kan de Smart Privacy Analyzer gegevens geautomatiseerd verbergen d.m.v. ‘whitening’, ‘blacklining’ of ’blurring’. Daar zullen dan false positives en false negatives bij zitten: bijvoorbeeld persoonsnamen die ten onrechte zijn verborgen, of ten onrechte juist niet zijn verborgen. Met kunstmatige intelligentie en machine learning maken we het proces van censurering slimmer.

Lerend vermogen

De Smart Privacy Analyzer maakt gebruik van ‘machine learning’ principes waaronder Natural Languange Processing en Deep Neural Networks. In de lerende modus is het mogelijk om het model te trainen zodat betrouwbaarheidspercentages van de gevoeligheidsanalyse hoger worden en het model breder en dieper werkt (meer documenttypes en andere informatie-elementen).

Profielen

In de Smart Privacy Analyzer kunt u zogenaamde gevoeligheidsprofielen en publicatieprofielen configureren. Deze profielen 'sturen' het censureren. Denk aan bijvoorbeeld de context waarin een persoonsnaam in een brief staat: is de betreffende persoon de geadresseerde of de afzender van een brief? Aan de hand van profielen weet de Smart Privacy Analyzer of de betreffende naam moet worden verborgen of niet.

Configuratiemogelijkheden

Het proces is volledig inregelbaar. Denk aan de mate van handmatige nabewerking of controle of aan bijvoorbeeld de configuratie van bron en bestemming. En denk zeker aan de instelbare betrouwbaarheidseisen en bijbehorende 'uitval' verwerking.

Informatie

Meer informatie over deze oplossing, toezending flyer, of een demo of workshop?

Neem contact op

 

Alle oplossingen van GlobeScope zijn ontwikkeld op een platform- en browseronafhankelijk framework en worden aangeboden als Software as a Service (SaaS) oplossing. Dat betekent geen installaties en implementaties op uw organisatie-eigen infrastructuur.

Onze oplossingen zijn qua authenticatie aan te sluiten op Azure Active Directory (AD). Eventuele (data-) koppelingen worden op maat gemaakt zodat ze optimaal aansluiten op systemen van uw organisatie.

Onze SaaS oplossingen draaien op Nederlandse bodem in een hoog beveiligde NEN 27001-gecertificeerde cloudomgeving met SSL-encrypted gegevensverbindingen. Naar wens kunnen ook VPN-verbindingen worden gerealiseerd.

Onze AI-oplossingen draaien deels op servers die zich binnen de GDPR-zone, maar buiten Nederland bevinden. Indien u hecht aan volledige hosting op Nederlandse bodem dan kunnen wij dat voor u configureren.