Jasper Weyne (23) versterkt sinds januari 2022 ons developers team. Hij studeert informatica aan de Universiteit Utrecht en vond bij GlobeScope een baan waar hij zijn ei kwijt kan. “Serieuze impact maken door te doen wat ik leuk vind; dat is voor mij belangrijk.”

Wat brengt jou bij Globescope?
“GlobeScope’s technologie sluit aan op mijn ICT-skills. Tegelijkertijd geven de korte lijntjes en toegankelijke sfeer binnen deze scale-up me de kans om vragen te stellen en verder te leren. In eerste instantie kom ik meebouwen aan de Smart Privacy Analyzer (SPA). Daarnaast wil ik bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de devops-omgeving. Door meer tools bij elkaar te parkeren, wil ik het werk van ons team makkelijker en efficiënter maken.”

Waar komt je interesse voor software development vandaan?
“Eigenlijk werk ik al bijna 15 jaar met software. Als 9-jarige begon ik met videospelletjes bouwen in GameMaker en met de jaren groeide mijn interesse. Op de middelbare school gaf ik leeftijdsgenoten een cursus ‘hoe bouw en programmeer je een robot?’. Toen ik 18 werd, begon ik freelance opdrachten aan te nemen. Van een stukje code schrijven voor een kennis tot een volledig intern contentbeheersysteem voor een klein bedrijf.”

Hoe ziet je vrije tijd eruit?
“Mijn vriendin en ik wonen in hartje Utrecht. En dat komt mooi uit, want we zijn echte cultuurmensen. Voor een museumbezoek, film of concert mag je ons ‘s nachts wakker maken. Wat ik verder het liefst doe? Ook thuis besteed ik veel tijd aan softwareontwikkeling, met name open source. Het is mijn vakgebied, maar bovenal mijn hobby.”

Hier zie je wie er nog meer in Team GlobeScobe zitten. Ook werken bij GlobeScope? Vul dit formulier in.