Iris Terpstra (31) versterkt sinds 1 oktober ons team als Geodata-analist. Graag stellen we u aan haar voor. ‘Ik ga werken aan oplossingen op het gebied van de leefomgeving die vragen om gecombineerd inzicht in data, documenten en geo-informatie. Het doet me goed dat ik via GlobeScope en mijn werk kan bijdragen aan de bescherming van de omgeving waarin we wonen, leven en werken.”

We zijn benieuwd naar de reden van je overstap naar GlobeScope?
“Daar zijn meerdere redenen voor. De belangrijkste zijn het onderwerp en project. Onder meer voor en met omgevingsdiensten ga ik bodem- en ecologische informatie aan elkaar koppelen. Met de software die GlobeScope heeft ontwikkeld en nu doorontwikkelt kunnen we verschillende (geo)kaartlagen met elkaar verbinden en data verrijken. Met mijn kennis en expertise kan ik al die informatie vervolgens analyseren en omvormen tot gevraagde inzichten in de leefomgeving op vlakken zoals natuur, milieubelasting, wonen en beschermde diersoorten.”

Waar heb je die kennis en ervaring opgedaan?
“Ik ben mijn loopbaan begonnen bij AbelTalent, daar heb ik jaren geleden bodeminformatie in zaak-systemen ingevoerd. Wat ik toen handmatig deed, doet nu de software van GlobeScope, automatisch en met hoge betrouwbaarheid. Ik ben verder gegroeid in het vak van bodemdeskundige bij Arcadis. Daar heb ik geleerd bodeminformatie te analyseren. Die ervaring ga ik nu inzetten en uitbreiden bij GlobeScope.”

Wat is je opdracht binnen GlobeScope?
“Als Geodata-analist zal ik op verschillende manieren meewerken aan de doorontwikkeling van de producten en diensten van GlobeScope. Vanuit klantperspectief voed ik de developpers en voor de klant kan ik analyseren welk inzicht bijdraagt aan de oplossing van een voorliggend probleem. Ik ben blij met de overstap. Binnen een scale up zit je dichter op de bron en bij de oplossing. En het werkgebied is minder afgekaderd; hier wordt van mij verwacht dat ik meedenk. En niet onbelangrijk: ik vind het prettig te weten dat mijn werk ertoe doet.”

Tot slot, wat doe je graag in je vrije tijd?
“Dat ligt dicht bij de inhoud van mijn nieuwe baan: ik ben graag buiten. In onze tuin werken, in de natuur zijn of mijn favoriete sport frisbee beoefenen, niet meer in wedstrijdverband, maar ik train nog elke week lekker buiten. En als het regent? Dan speel ik graag een bordspelletje.”

Ook interesse in werken bij GlobeScope? Neem contact met ons op!